مرادخانی، سوژهی برای تحقیق
مرادخانی، سوژهی برای تحقیق
گزارش نگار: کمیته نشرات لیسه
در وضعیت خفقان و نا بسامان امنیتی کشور، بهظرفیت سازی علمی دانشآموزان و ایجاد زمینهی تحقیق و پژوهش، در بسیاری از موارد توجه صورت نمیگیرد. با توجه به تمام مشکلاتی که فراروی آموزش خلاق در کشور وجود دارد، لیسه عالی خاتم النبیین(ص) به منظور ایجاد بستر یادگیری بیشتر، خلق فضای اکادمیک و علمی، ایجاد روحیهی پرسشگری و تفحص، شاگردانش را در نیمه دوم سال آموزشی نیز به سیر علمی بردند.
به تاریخ 8/ 6/ 1396خ. دانشآموزان صنوف هشتم، نهم و یازدهم لیسه خاتم النبیین(ص) از بخش دختران، در یک سیر علمی از مکان هنری-تاریخی مرادخانی دیدن کردند. این سیر علمی که تحت نظر محمد یاسر احمدی آمردیپارتمنت علوم اجتماعی این لیسه صورت گرفت. بهگفتهی آقای احمدی، این برنامه بهمنظور بالابردن ظرفیت شناخت و آگاهی تاریخی و هنری دانشآموزان صورت گرفت.
مرادخانی که در ناحیهی اول شهر کابل موقعیت دارد، از دید تاریخی- فرهنگی اهمیت خاصی دارد. لازم به یاد آوری است که این مکان از دید تاریخی وابسته به «مرادخان» یکی از مقامات دربار احمدشاه درانی در قندهار بوده که در ساختن و طرح نقشهی شهر قندهار، نقش به سزایی داشته است. او هنگامی که تیمورشاه درانی پایتخت را از قندهار به کابل انتقال میدهد، با وی به کابل آمده و تیمورشاه به پاس خدمات او، زمینی را به مرادخان، اهدا میکند. در این مکان، چهار هنر؛ چون: نجاری، زرگری، حکاکی، خطاطی، میناتوری و سفالگری تحت نظر انستیتیوت فیروزکوه تدریس میشود. میناتوریهایی زیادی در مرادخانی وجود دارد که هرکدام از آن میناتوریها، از ارزش خاصی برای نشان دادن پیشنهی تاریخی-تمدنی کشور ما برخوردار است.
دانشآموزان باتوجه بهموضوعات درسیشان، از این مکان تاریخی و هنری دیدن کردند و مفهوم متنهای خشک کتابهای درسیشان را بهصورت مصداقی درک کردند. گردش علمی برای دانشآموزان جدا از اینکه روحیهی پرشسگری را ایجاد میکند، برای یادگیری و تحکیم درسهای نیز از همیت زیادی برخور دار میباشد.