پیروزی آن نیست که هرگز زمین نخوری، آنست که بعد از هر زمین خوردنی برخیزی. (مهاتما گاندی)

بزرگداشت از روز پدر (ولادت حضرت علی )

2,080 بازدید
June 4, 2017
برنامه ‌های فرهنگی , مراسم ها و مناسبت ها

بزرگداشت از روز پدر، به بهانه زادروز مولود کعبه

حضرت علی(ع) امام اول شعیان و خلیفهی چهارم تمام مسلمان، در تاریخ اسلام و بحثهای انسا ن شناختی، از ویژگیهای منحصر بهفرد خود برخوردار است. نویسندگان و متفکران جهان در بسیاری از کشورها و مراکز تحقیقی جهان، حضرت علی(ع) رابه عنوان یک انسان کامل معرفی کردهاند. زندگی علی از زوایای مختلف مملو از ارزشها و انسانیت است.

با توجه بهبزرگواری حضرت علی(ع)، مسلمانان جهان، زحمات و بزرگی پدران خود را در این آیینه جلوه میدهند و تولد آن حضرت را روز پدر نام نهادند. در این روز همهی مردم در سراسرکشور از علی(ع) سخن بهمیان میآورند و بزرگی پدران را در آیینه او میبینند.

لیسه عالی خاتم النبیین(ص) روز شنبه 26حمل 1396خ. از میلاد حضرت علی(ع) و روز پدر بزرگداشت بهعمل آورد. این برنامه که در صحن لیسه عالی خاتم النبیین(ص) برگزار شده بود، با استقبال بیسابقهی اولیای دانش آموزان و مهمانان رو برو شد. در این برنامه برعلاوهی هیأت مدیرهی لیسه عالی خاتم النبیین(ص)، تمام آموزگاران، دانش آموزان، اولیای دانشآموزان، دانشجویان، فرهنگیها، برخی از استادان دانشگاهها، مقامات وزارت معارف و عدهی کثیری از اهالی محل حضور داشتند.

این برنامه با تلاوت آیات کلام آسمانی آغاز شد و با سرود ملی کشور ادامه یافت. در ادامهی محفل آقای خیرالدین عظیمی مدیر این لیسه بهایراد سخن پرداخت و در رابطه بهبزرگواری جضرت علی(ع)، روز پدر و نقش پدر در رابطه بهامر آموزش و پرورش سخن گفت.

آقای عظیمی نفس وجود پدر را در کنار مادر، در شکل دهی شخصیت و تربیت فرزندان مهم خواند و افزود که پدران الگوی رفتاری فرزندانشان استند و حمایت یک پدر از فرزندانش، نشان دهندهی مهر پدر نسبت بهفرزندش است. آقای عظیمی همچنان افزود که پدران در امر آموزش و پرورش فرزندانشان کوشا باشند و در واقعیت امر بهاین نکته فکر کنند که چرا روز تولد حضرت علی(ع) را روز پدر نامگذاری کردند. وی در ادامهی سخنان خود علاوه کرد که  وظیفهی پدر تنها آماده کردن امکانات مادی نیست؛ بلکه شکل دهی رفتارها و ایجاد فضای سالم تربیتی در درون خانه نیز از وظایف پدران است. وی هم چنان در ادامهی سخنان خود گفت: اولیای دانش آموزان بازوی توانای مکتب در تحقق برنامههای تربیتی لیسه است و هر برنامه، انتقاد و پیشنهادی که داشته باشند، باید بهصورت کتبی بهمدیریت لیسه تقدیم کنند.

آقای عظیمی در بخش دیگر از سخنان خود، بهعظمت حضرت علی(ع) اشاره کرده گفت: تولد علی(ع) در خانه خدا(ج) یگانه امتیازی است که از بدو تاریخ تا بهامروز، تنها بهحضرت علی(ع) داده شده است و از منظر علم روانشناسی نیز باید انسان کامل باشد. از سوی دیگر علی(ع) در دامان پیامبر تربیت شده است و این خود دال برعظمت او دارد. او افزود که ما باید تلاش کنیم اوصاف آن حضرت را در زندگی خود پیاده کنیم.

آقای عظیمی در طی سخنان خود، از امکانات و برنامههای سال جاری آموزشی نیز یاد آوری کرد و افزودکه ما، درسال جاری با نیرو و رویکرد متفاوت از سالهای قبل لیسه عالی خاتم النبیین(ص) را مدیریت خواهیم کرد. وی ضمن بیاناتشان از حامی مالی لیسه آقای حاجی عصمت الله امیری، انجنیر سید شیرآقا حسینی، انجنیر روح الله امینی، کارمندان خدماتی، محافظین و تمامی آموزگاران این لیسه ابراز سپاس و قدر دانی کرد.

در این برنامه برعلاوهی سخنرانی، چند پارچه سرود توسط گروه سرود دختران و پسران این لیسه بهصورت زنده اجرا شد که از سوی حاضرین در محفل مورد استقبال قرار گرفت.

بخش دیگر این محفل اجرای چند نمایش بود که توسط دانش آموزان صنف دوازدهم و دانش آموزان صنوف پایین اجرا شد. این نمایشها با محتوای آموزشی-تربیتی، عظمت و بزرگی علی(ع) را به تصویر میکشیدند و بهزبان آزادگی، نابسامانیهای جامعه را در قالب خنده بیان میکردند. در این نمایشها برعلاوهی کمیدی بودن آن، وظایف پدران نسبت بهفرزندانشان نیز قابل تأمل بود و از طرف حاضرین مورد استقبال بیسابقه قرار گرفت.

در قسمت دیگر این برنامه، آقای سید محمد باقر موسوی آمردیپارتمنت زبان وادبیات و مسؤول کمیتهی نظم این لیسه، بهدکلمهی شعر پرداخت. آقای موسوی با دکلمه زیبایشان پیام این برنامه را بیان کردند و اوصاف حضرت علی(ع) باز بان شعر بیان کردند.

در بخش دانش آموزان، مهدی افشار دانشآموز صنف دهم این لیسه دربارهی حضرت علی(ع) مقالهیی را بهزبان انگلیسی بهخوانش گرفت و علی(ع) را نماد انسان کامل و الگوی یک پدر کامل معرفی کرد.

در ادامه برنامه علی شهاب، آموزگار ادبیات فارسی دری و مدیرمسؤول مجله آموزشی-تربیتی لیسه خاتم النبیین(ص) مجله این لیسه را به معرفی گرفت و روی بستر سازی برای خلاقیت دانش آموزان سخن گفت. وی خطاب بهتمام اولیا گفت، استراتیژی آموزشی خاتم النبیین(ص) برمبنای آموزش خلاق، فعال و تفکر زا طرح ریزی شده است و علاوه کرد که هر آموزشی که خلاقیت و شگوفایی استعدادهای دانشآموزان در آن درنظر گرفته نشود، آموزش مرده است. همچنان وی افزود که قسمت زیادی این مجله بهنوشتههای دانشآموزان اختصاص یافته است و هدف آن فرهنگ سازی، ارزش گذاشتن به قلم و کتاب است. وی همچنان علاوه کرد که هرگاه ما فرزندان کشورمان را با کتاب و قلم عجین نسازیم، تفنگ، خشونت و نابسامانیهای اجتماعی در جامعه بستر پیدا میکند. او در اخیر سخنان خود از همهی خانوادهها خواست که فرزندان شان را در مطالعه کتاب و مجله تشویق کنند.

چاپ مطلب